Planujemy wr贸ci膰 do podr贸偶owania od nowego roku, organizuj膮c wyjazdy do: Omanu (stycze艅), Sri Lanki (luty), Nepalu (marzec). czytaj wi臋cej...

Co napisali o nas nasi Klienci

Iza M. 24 kwietnia 2020 藕r贸d艂o: Facebook oraz bozo.pl
Zwiedzaniu towarzyszy unikatowa narracja, wi臋c wcze艣niejsze przegl膮danie przewodnik贸w i d藕wiganie ich ze sob膮 jest zbyteczne czytaj ca艂o艣膰

zalety: Pasja i nietuzinkowa wiedza prowadz膮cych, dba艂o艣膰 o bezpieczpiecze艅stwo, przyjacielska atmosfera, doskonale zredagowane i pe艂ne przydatnych informacji informatory geograficzno-turystyczne przed i PO (!!!) wyje藕dzie;

wady: Jedna- wyjazdy z Transazj膮 UZALE呕NIAJ膭 (!)

opinia: Na pierwszy "samotny" wyjazd z Transazj膮 pojecha艂am do Indii. Wybra艂am ich, poniewa偶 organizuj膮 wypady w ma艂ych grupach, a dodatkowo by艂a to wyprawa po艂膮czona z zaj臋ciami jogi. Nie zna艂am grupy ani prowadz膮cych, wi臋c wraz z baga偶em pakowa艂am te偶 mas臋 obaw...niepotrzebnie. Po tym wyje藕dzie by艂am z Transazj膮 jeszcze w Birmie, Laosie i na Sri Lance. Dlaczego? Poniewa偶 wyjazdy z Krzy艣kiem i Ag膮 poza doskona艂膮 organizacj膮, kumpelsk膮 atmosfer膮, orientalnymi smakami i krajobrazami pozawalaj膮 zobaczy膰 nie tylko miejsca "obowi膮zkowe" ale r贸wnie偶 te nieoczywiste, poza utartymi szlakami, w kt贸rych mo偶na pooddycha膰, poczu膰 i posmakowa膰 klimat kraju. Zwiedzaniu towarzyszy unikatowa narracja, wi臋c wcze艣niejsze przegl膮danie przewodnik贸w i d藕wiganie ich ze sob膮 jest zbyteczne. I tak wyjedziesz z g艂ow膮 pe艂n膮 wiedzy, a potem dostaniesz na maila komplet informacji o miejscach, w kt贸re widzia艂e艣 (Krzysiu, Aga- doskona艂y pomys艂!) Wyjazdy zorganizowane s膮 w taki spos贸b, 偶e ko艅cz膮 si臋 klikudniowym pobytem w urzekaj膮cych miejscach z pla偶ami i b艂臋kitn膮 wod膮. Pozwala to wr贸ci膰 do domu nie tylko pe艂nym wra偶e艅 ale i wypocz臋tym.

Jednym s艂owem - polecam. Nawet na "samotne wypady"!

Uczestniczka 23 kwietnia 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl
Serdecznie polecam wszystkim kt贸rzy chc膮 od wycieczki zorganizowanej czego艣 wi臋cej czytaj ca艂o艣膰

zalety: 艢wietna organizacja, plan wycieczki zrealizowany w ca艂o艣ci w mi艂ej atmosferze. Ma艂a grupa uczestnik贸w.Du偶a wiedza organizatora wycieczki, dba艂o艣膰 o szczeg贸艂y oraz komfort i bezpiecze艅stwo uczestnik贸w.

wady: brak

opinia: Opinia dotyczy wyjazdu do Laosu, kt贸ry odby艂 si臋 na pocz膮tku lutego. Serdecznie polecam wszystkim kt贸rzy chc膮 od wycieczki zorganizowanej czego艣 wi臋cej - opr贸cz standardowego zwiedzania (je艣li standardem s膮 kajaki, zwiedzanie jaski艅, sp艂yw rzek膮 pontonem i inne atrakcje).

Malgorzata L. 21 kwietnia 2020 藕r贸d艂o: Facebook
Kameralne grupy, 艣wietna organizacja i mo偶liwo艣膰 wybrania wyjazdu z jog膮. czytaj ca艂o艣膰

Kameralne grupy, 艣wietna organizacja i mo偶liwo艣膰 wybrania wyjazdu z jog膮. By艂am z TransAzj膮 na Bali i w Birmie. Z obu wyjazd贸w wr贸ci艂am zachwycona, z planem gdzie si臋 z nimi wybior臋 w kolejnym roku

Krzysztof2018 16 kwietnia 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl
Dobra koncepcja trasy sprzyja ludziom zaczynaj膮cym przygod臋 z g贸rami lub maj膮cym obawy przed trekkingiem czytaj ca艂o艣膰

zalety: Dobra koncepcja trasy sprzyja ludziom zaczynaj膮cym przygod臋 z g贸rami lub maj膮cym obawy przed trekkingiem, dobre warunki bytowe, profesjonalna obs艂uga, dba艂o艣膰 o bezpiecze艅stwo.

wady: Powrotna podr贸偶 autobusem z Kathmandu do Pokhary, ale nie s膮dz臋 aby da艂o si臋 tego unikn膮膰, zw艂aszcza 偶e dolina jest przepi臋kna, widoki nadzwyczajne i przynajmniej raz trzeba j膮 przejecha膰.

opinia: Z TransAzj膮 by艂em jeszcze w pa藕dzierniku 2019 na wspania艂ym trekkingu w Nepalu. Osza艂amiaj膮ca przyroda doliny Kali Gandaki i widoki na o艣miotysi臋czniki (wbrew pozorom dosy膰 rzadkie, ale mo偶e dlatego niezapomniane) s膮 tu atutem najwa偶niejszym. W pewnym sensie mo偶na powiedzie膰, 偶e praca organizacyjna z natury rzeczy schodzi na dalszy plan. Chocia偶 mo偶e w艂a艣nie jest odwrotnie, bo gdyby nie:
- znakomicie pomy艣lana koncepcja: p贸艂 p臋tli trasy doko艂a Annapurny rozpoczynaj膮ca si臋 wysoko w g贸rach i p贸藕niej prowadz膮ca w zasadzie ju偶 tylko w d贸艂, co oczywi艣cie sprzyja ludziom zaczynaj膮cym przygod臋 z g贸rami lub maj膮cym obawy przed trekkingiem,
- lepsze warunki bytowe na trasie ni偶 si臋 spodziewa艂em, a w tym zakresie do艣wiadczenie mam naprawd臋 niema艂e,
- przesympatyczny i bardzo profesjonalny zesp贸艂 nepalski (tak starannej i dyskretnej opieki nie zazna艂em nigdy),
- kontroluj膮ca wszystko z wdzi臋kiem, spokojem i niesko艅czon膮 tolerancj膮 dla ludzkich s艂abo艣ci Agnieszka,
to dolina Kali Gandaki i wspania艂e widoki mo偶e nie by艂yby a偶 tak wspania艂e.

ELa 16 kwietnia 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl
Opr贸cz zwiedzania dosta艂am od prowadz膮cego Krzysztofa ogrom wiedzy geograficzno-historyczno-socjologicznej. czytaj ca艂o艣膰

zalety: ma艂a grupa, perfekcja przekazu informacji przed wyjazdem i w trakcie, je偶eli niespodzianka to wy艂膮cznie pozytywna tzw. wisienka na torcie.

wady: 呕ADNYCH

opinia: Skorzysta艂am z wyjazdu do Birmy 2019, opr贸cz zwiedzania tego kraju dosta艂am od prowadz膮cego Krzysztofa ogrom wiedzy geograficzno-historyczno-socjologicznej. Dopieszczenie detalu w ka偶dym calu. Komfort poznawania w tempie odpoczywania. Poza tym Krzysztof skupia fajnych ludzi wok贸艂 siebie [cytuj臋 jedn膮 ze wsp贸艂uczestniczek, kt贸ra woja偶owa艂a z TransAzj膮 kilkukrotnie] - potwierdzam. Polecam bez wachania TransAzj臋, mam nadziej臋 na spotkanie.

Krzysztof2018 11 kwietnia 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl
Doskonale przemy艣lana trasa wyjazdu pod k膮tem w艂a艣ciwej aklimatyzacji do du偶ych wysoko艣ci. (...) Ka偶dy z uczestnik贸w mia艂 wystarczaj膮co du偶o czasu na aklimatyzacj臋, czego efektem by艂 zupe艂ny brak problem贸w zdrowotnych na wysoko艣ci 5100 m. npm. czytaj ca艂o艣膰

zalety: Dog艂臋bne poznanie kraju lub regionu(na ile to mo偶liwe bez znajomo艣ci jego j臋zyka). Znakomite przygotowanie wyjazdu. Wszystkie informacje geograficzno-turystyczne opracowane przez TransAzj臋, tzn. zawsze aktualne uczestnik otrzymuje przed wyjazdem, co jest niespotykan膮 praktyk膮. Co wi臋cej, r贸wnie偶 po imprezie uczestnik otrzymuje uzupe艂niaj膮cy komplet informacji o zwiedzanych miejscach!!! Zaanga偶owanie, wiedza i kompetencje prowadz膮cego s膮 niezr贸wnane.

wady: NIE MA. 呕eby nie wygl膮da艂o tak r贸偶owo stara艂em si臋 jakie艣 znale藕膰. No i powtarzam: NIE MA WAD.

opinia: W uzupe艂nieniu wcze艣niejszej opinii chcia艂bym dopisa膰 jeszcze kilka zda艅 na temat wyjazdu do Tybetu, kt贸ry mia艂em okazj臋 odbywa膰 z TransAzj膮 w czerwcu 2018 roku. Godnym podkre艣lenia wydaje si臋 fakt doskona艂ego przemy艣lenia trasy wyjazdu pod k膮tem w艂a艣ciwej aklimatyzacji do du偶ych wysoko艣ci. Grupa by艂a zr贸偶nicowana wiekowo i kondycyjnie, ale nawet pomimo tego, ka偶dy z uczestnik贸w mia艂 wystarczaj膮co du偶o czasu na aklimatyzacj臋, czego efektem by艂 zupe艂ny brak problem贸w zdrowotnych na wysoko艣ci 5100 m. npm. w czasie noclegu tu偶 pod Mt. Everestem.

Uwa偶am, 偶e wspania艂ym pomys艂em TransAzji jest zaproponowana koncepcja wy偶ywienia. Jadali艣my prawie zawsze w miejscowych gospodach. Pierwsze kilka posi艂k贸w organizowa艂a i op艂aca艂a TransAzja. W ten spos贸b wprowadza艂a uczestnik贸w w miejscowe kuchnie, smaki i koloryty. Potem ju偶 ka偶dy samodzielnie zamawia艂 co lubi i samodzielnie za to p艂aci艂. Niby samodzielnie jedzenie, ale ci膮gle wsp贸lne, bo "szefostwo" wie, gdzie chodzi膰.

Bardzo podoba艂y mi si臋 przedwyjazdowe pytania Krzysztofa kierowane do grupy: czy bezpo艣rednio po locie Warszawa - Pekin - Lanzhou chcemy jeszcze zwiedzi膰 groty buddyjskie Biling Si, co wi膮偶e si臋 z powa偶niejszym zm臋czeniem i p贸藕nym przyjazdem do pierwszego hotelu. Oczywi艣cie wszyscy na to przystali, ale sam fakt postawienia tej kwestii stawia organizatora na najwy偶szej p贸艂ce profesjonalizmu.

Uczestniczka 9 kwietnia 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl
Uwa偶amy, 偶e wyjazd do Birmy z Krzysztofem by艂 jednym z naszych najlepszych i najciekawszych wyjazd贸w. czytaj ca艂o艣膰

zalety: perfekcyjna organizacja zar贸wno przed jak i w trakcie imprezy, doskona艂e przygotowanie merytoryczne, ma艂a grupa, rewelacyjna atmosfera chocia偶 mieli艣my wiele obaw, nie znali艣my biura, znale藕li艣my ofert臋 w internecie

wady: praktycznie brak

opinia: dotyczy wyjazdu do Birmy listopad 2019 z biurem Trans-Azja. Wybrali艣my to biuro, poniewa偶 oferuje podr贸偶 w ma艂ych grupach, a program wycieczki jest niestandardowy. Nie znali艣my biura i mieli艣my troch臋 obaw, kt贸re okaza艂y si臋 zupe艂nie nieuzasadnione. Krzysztof osobi艣cie prowadzi艂 nasz膮 grup臋 i jeste艣my pod du偶ym wra偶eniem Jego zaanga偶owania, doskona艂ej organizacji oraz rewelacyjnego przygotowania merytorycznego. Ca艂a impreza by艂a doskonale zorganizowana, a przy tym nie brakowa艂o spontanicznych zwrot贸w akcji oraz mo偶liwo艣ci zaj臋膰 ponadprogramowych. Uwa偶amy, 偶e wyjazd do Birmy z Krzysztofem by艂 jednym z naszych najlepszych i najciekawszych wyjazd贸w. Polecamy i czekamy na kolejn膮 mo偶liwo艣膰 poznania z Krzysztofem kolejnych interesuj膮cych zak膮tk贸w 艣wiata

Sylwia D. 9 kwietnia 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl oraz Facebook
Opr贸cz atrakcji zwi膮zanych z sam膮 magi膮 kraju, mn贸stwo dobrego w wyjazd wnie艣li prowadz膮cy: dba艂o艣膰 o uczestnik贸w, wiedz臋 i w艂asne zaanga偶owanie, pasj臋, poczucie humoru i pozytywn膮 atmosfer臋 czytaj ca艂o艣膰

zalety: Pasja i wiedza prowadz膮cych, serdeczny kontakt, dba艂o艣膰 o uczestnik贸w wyjazdu, du偶o atrakcji

wady: Nie zauwa偶y艂am

opinia: Gor膮co polecam Biuro Turystyczne TRANS AZJA, z kt贸rym wyje偶d偶a艂am wile razy. Szczeg贸lnie zapad艂a mi w pami臋膰 wyprawa na Sri Lank臋. Opr贸cz atrakcji zwi膮zanych z sam膮 magi膮 kraju, mn贸stwo dobrego w wyjazd wnie艣li prowadz膮cy: dba艂o艣膰 o uczestnik贸w, wiedz臋 i w艂asne zaanga偶owanie i pasj臋, poczucie humoru i pozytywn膮 atmosfer臋 :) Jak zawsze niezapomniane niespodzianki, kt贸rymi prowadz膮cy wyjazd Krzysztof zaskakuje uczestnik贸w, to wisienka na torcie :D Wyprawa przez krzaki na g贸r臋, pozosta艂o艣膰 wulkaniczn膮...nazwy nie pami臋tam :D To by艂o co艣 !!! Serdecznie pozdrawiam Agnieszk臋 i Krzysztofa :) Oby wi臋cej takich wypraw !!! Polecam, polecam, polecam :)

Daria Kapcewicz 3 kwietnia 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl oraz Facebook
TransAzja to co艣 zupe艂nie wi臋kszego ni偶 biuro podr贸偶y, ci nietuzinkowi ludzie s膮 ponad skal臋! Mam nadziej臋 podbi膰 z nimi Laos najszybciej jak b臋dzie to mo偶liwe! czytaj ca艂o艣膰

zalety: ogranizacja wyjazdu, atmosfera, atrakcje, pasja, zaanga偶owanie, profesjonalizm, 艂atwo艣膰 w nawi膮zaniu kontaktu, dba艂o艣膰 o komfort w podr贸偶y, dobry kontakt przed wyjazdem, dok艂adne informacje zwi膮zane z m.in. przygotowaniem si臋 do wyjazdu, ma艂e grupy, bardzo ciekawe tematycznie wyjazdy

wady: z mojej strony nie mam nic do zarzucenia

opinia: Do Azji z Agnieszk膮 i reszt膮 niewielkiej ekipy wyruszyli艣my w po艂owie listopada 2018. Nasza kochana, przesympatyczna organizatorka pokaza艂a nam Birm臋 i namiastk臋 Kataru w niezapomniany spos贸b. Wspomnienia z przygody, do kt贸rej przyczynili si臋 Ci wspaniali ludzie Krzysztof oraz jego ma艂偶onka- Agnieszka b臋d膮 towarzyszy膰 mi do ko艅ca 偶ycia. Cudowny czas, bezcenne do艣wiadczenia i wielka przygoda! TransAzja to co艣 zupe艂nie wi臋kszego ni偶 biuro podr贸偶y, ci nietuzinkowi ludzie s膮 ponad skal臋! Mam nadziej臋 podbi膰 z nimi Laos najszybciej jak b臋dzie to mo偶liwe! Z ca艂ego serducha polecam!

Irena i Ryszard 60+ 2 kwietnia 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl oraz Facebook
Otrzymali艣my du偶膮 dawk臋 informacji odno艣nie odwiedzanego kraju jak i ca艂ego regionu podanych w przyst臋pny spos贸b. czytaj ca艂o艣膰

zalety: Ma艂a grupa-10 os贸b. Wybitnie profesjonalne przygotowanie uczestnik贸w przed wypraw膮 jak r贸wnie偶 pe艂na opieka w trakcie a szczeg贸lnie w chwili wyst膮pienia niespodziewanych okoliczno艣ci np. powa偶nych problem贸w zdrowotnych.

wady: Brak

opinia: Wyprawa do Birmy w drugiej po艂owie listopada 2019. Pierwszy raz wraz z 偶on膮 skorzystali艣my z us艂ug biura TransAzja prowadz膮cego wspaniale przez pana Krzysztofa St臋pnia wraz z 偶on膮 Agnieszk膮. Wyjazd niezapomniany, urzekaj膮cy, pe艂en wra偶e艅 turystycznych jak i mistycznych. Otrzymali艣my du偶膮 dawk臋 informacji odno艣nie odwiedzanego kraju jak i ca艂ego regionu podanych w przyst臋pny spos贸b. Tempo zwiedzania bardzo umiarkowane - obfituj膮ce w wiele atrakcji. Na koniec wypoczynek na wspania艂ej rajskiej pla偶y. Niestety w ostatnich dniach naszej wyprawy u mojej 偶ony wyst膮pi艂y powa偶ne problemy zdrowotne. Krzysztof sprawdzi艂 si臋 na 200%. Wykaza艂 si臋 du偶膮 profesjonaln膮 pomoc膮 oraz wielk膮 empati膮. Wszystko zako艅czy艂o si臋 pomy艣lnie. 呕a艂ujemy, 偶e na TransAzje natkn臋li艣my si臋 dopiero teraz. Je艣li b臋dzie to mo藕liwe w obecnej globalnej sytuacji to na pewno skorzystamy jeszcze nie jeden raz z ich us艂ug. Polecamy wszystkim mi艂o艣nikom azjatyckich klimat贸w.

Dariusz K. - Olsztyn 31 marca 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl
Pe艂ny profesjonalizm przygotowania wyprawy, absolutnie wyczerpuj膮ce informacje przed wyjazdem jak i w trakcie wyprawy, wysoka kultura prowadz膮cego czytaj ca艂o艣膰

zalety: Pe艂ny profesjonalizm przygotowania wyprawy, absolutnie wyczerpuj膮ce informacje przed wyjazdem jak i w trakcie wyprawy, wysoka kultura prowadz膮cego wypraw臋 Krzysztofa, mo偶liwo艣膰 zobaczenia dw贸ch cz臋艣ci Tybetu i chocia偶 troch臋 poczucia magii tego cudownego miejsca

wady: Nic istotnego, co mia艂oby wp艂yw na przebieg i realizacj臋 wycieczki

opinia: Opisuj臋 wycieczk臋 do Tybetu w 06.2019r - by艂em razem z 偶on膮. Pozostawi艂a nam niezapomniane wra偶enia. Serdecznie polecam. Osobi艣cie na pewno skorzystam z innych proponowanych wyjazd贸w.

Ewa S. 31 marca 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl
Bardzo podoba艂o mi si臋 umiarkowane tempo zwiedzania, wsz臋dzie mo偶na by艂o obejrze膰 wszystko do woli, zrobi膰 zdj臋cia czytaj ca艂o艣膰

zalety: Perfekcja i pasja Krzysztofa - organizatora i przewodnika - pocz膮wszy od przedwyjazdowych wskaz贸wek a偶 po ostatni dzie艅 podr贸偶y.

wady: To prawie niemo偶liwe - maj膮c na wzgl臋dzie inne moje wyjazdy - ale nie by艂o.

opinia: By艂a to wycieczka do Birmy w drugiej po艂owie listopada 2019. Dwa tygodnie wype艂nione zwiedzaniem ciekawych miejsc, pi臋knymi zachodami s艂o艅ca, r贸偶norodnymi wycieczkami(statek, 艂odzie, ci臋偶ar贸wka a nawet balon),a na ko艅cu relaksem na rajskiej pla偶y. Wszystko to w mi艂ej atmosferze, poczuciu bezpiecze艅stwa a nawet zaopiekowania, z ogromn膮 dawk膮 wiedzy serwowan膮 przez Krzysztofa i wspania艂膮 organizacj膮.

Bardzo podoba艂o mi si臋 umiarkowane tempo zwiedzania, wsz臋dzie mo偶na by艂o obejrze膰 wszystko do woli, zrobi膰 zdj臋cia, no i oczywi艣cie wys艂ucha膰 ogromnej ilo艣ci informacji przekazywanej przez Krzysztofa. Tu ogromn膮 zalet膮 by艂a te偶 ma艂a liczebno艣膰 grupy.

艢wietnym pomys艂em by艂y trzy posi艂ki w ci膮gu dnia,nie dlatego, 偶e czu艂am si臋 g艂odna, wr臋cz przeciwnie, jedzenia by艂o zawsze pod dostatkiem, a dla mnie nawet za du偶o, ale taka przerwa w ci膮gu dnia wype艂nionego zwiedzaniem, wszystkim nam dobrze robi艂a.

Wr贸ci艂am nie tylko wypocz臋ta i oczarowana Birm膮 ale te偶 zachwycona zaanga偶owaniem i fachowo艣ci膮 Krzysztofa.

艢ledz臋 stron臋 TransAzji, bo z pewno艣ci膮 b臋d臋 chcia艂a jeszcze z nimi pojecha膰.

Uczestniczka 30 marca 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl
Jestem zachwycona. Zobaczy艂am wi臋cej ni偶 si臋 spodziewa艂am. Serdecznie polecam czytaj ca艂o艣膰

zalety: Wycieczka do Tybetu w czerwcu zesz艂ego roku. Marzy艂am o niej. Dopiero za trzecim podej艣ciem uda艂o mnie si臋 wyjecha膰. Jestem zachwycona. Zobaczy艂am wi臋cej ni偶 si臋 spodziewa艂am. Serdecznie polecam

wady: To zapach z kibelkow publicznych z jakich musieli艣my czasami po drodze skorzysta膰.

opinia: Zobaczy艂am Autonomiczny stary Tybet i te偶 teraz bardzo komercyjny. Super 偶e mo偶na by艂o por贸wna膰 i mie膰 wyobra偶enie jaki by艂 kiedy艣 bo zmienia si臋 bardzo w wielk膮 chi艅sk膮 komercje. Przewodnik z bardzo du偶膮 wiedz膮, wielokrotnie powtarzaj膮cych aby艣my wszyscy dobrze zapami臋tali.wycieczka zorganizowa na 5+.hotele z bardzo dobrymi warunkami. Mnie fascynowala Potala, Mont Everest, muzeum z tanka, liczne klasztory. Dobrze by艂o pozna膰 od 艣rodka inna kultur臋. Polecam bardzo serdecznie bo moje marzenie si臋 spe艂ni艂o.

Ania K. 29 marca 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl oraz Facebook
Bardzo dbaj膮 o to by nie pod膮偶a膰 z klientami jedynie utartymi szlakami a pokaza膰 im dany kraj od najbardziej unikalnej strony, daj膮 poczu膰 jego klimat. czytaj ca艂o艣膰

zalety: Urozmaicony, bardzo dobrze przemy艣lany program; wysoka jako艣膰 narracji; dba艂o艣膰 o bezpiecze艅stwo

wady: Trudno nie mie膰 ochoty na wi臋cej ;-)

opinia: Podr贸偶owa艂am z TransAzj膮 trzykrotnie- zaczynaj膮c od Sri Lanki w styczniu 2017, nast臋pnie do Birmy w kwietniu 2018 i do Laosu w lutym 2020. Wszystkie wyprawy okaza艂y si臋 niezapomniane, ka偶da na sw贸j spos贸b i z ka偶d膮 kolejn膮 mia艂am ochot臋 na wi臋cej. Oferta TransAzji pozwala dotrze膰 do miejsc ciekawych i urokliwych. Bardzo dbaj膮 o to by nie pod膮偶a膰 z klientami jedynie utartymi szlakami a pokaza膰 im dany kraj od najbardziej unikalnej strony, daj膮 poczu膰 jego klimat. Ka偶dy wyjazd jest bardzo dobrze zaplanowany, przemy艣lany i zorganizowany. Motywacj膮 tw贸rc贸w tych wypraw jest ch臋膰 pokazania innym tej cz臋艣ci 艣wiata w taki spos贸b by pozostawi膰 niezatarte wspomnienia i rozbudzi膰 ch臋膰 podr贸偶owania. I to si臋 zdecydowanie udaje!

Ania K. 29 marca 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl oraz Facebook
Bardzo dbaj膮 o to by nie pod膮偶a膰 z klientami jedynie utartymi szlakami a pokaza膰 im dany kraj od najbardziej unikalnej strony, daj膮 poczu膰 jego klimat. czytaj ca艂o艣膰

zalety: Urozmaicony, bardzo dobrze przemy艣lany program; wysoka jako艣膰 narracji; dba艂o艣膰 o bezpiecze艅stwo

wady: Trudno nie mie膰 ochoty na wi臋cej ;-)

opinia: Podr贸偶owa艂am z TransAzj膮 trzykrotnie- zaczynaj膮c od Sri Lanki w styczniu 2017, nast臋pnie do Birmy w kwietniu 2018 i do Laosu w lutym 2020. Wszystkie wyprawy okaza艂y si臋 niezapomniane, ka偶da na sw贸j spos贸b i z ka偶d膮 kolejn膮 mia艂am ochot臋 na wi臋cej. Oferta TransAzji pozwala dotrze膰 do miejsc ciekawych i urokliwych. Bardzo dbaj膮 o to by nie pod膮偶a膰 z klientami jedynie utartymi szlakami a pokaza膰 im dany kraj od najbardziej unikalnej strony, daj膮 poczu膰 jego klimat. Ka偶dy wyjazd jest bardzo dobrze zaplanowany, przemy艣lany i zorganizowany. Motywacj膮 tw贸rc贸w tych wypraw jest ch臋膰 pokazania innym tej cz臋艣ci 艣wiata w taki spos贸b by pozostawi膰 niezatarte wspomnienia i rozbudzi膰 ch臋膰 podr贸偶owania. I to si臋 zdecydowanie udaje!

Ania K. 29 marca 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl oraz Facebook
Bardzo dbaj膮 o to by nie pod膮偶a膰 z klientami jedynie utartymi szlakami a pokaza膰 im dany kraj od najbardziej unikalnej strony, daj膮 poczu膰 jego klimat. czytaj ca艂o艣膰

zalety: Urozmaicony, bardzo dobrze przemy艣lany program; wysoka jako艣膰 narracji; dba艂o艣膰 o bezpiecze艅stwo

wady: Trudno nie mie膰 ochoty na wi臋cej ;-)

opinia: Podr贸偶owa艂am z TransAzj膮 trzykrotnie- zaczynaj膮c od Sri Lanki w styczniu 2017, nast臋pnie do Birmy w kwietniu 2018 i do Laosu w lutym 2020. Wszystkie wyprawy okaza艂y si臋 niezapomniane, ka偶da na sw贸j spos贸b i z ka偶d膮 kolejn膮 mia艂am ochot臋 na wi臋cej. Oferta TransAzji pozwala dotrze膰 do miejsc ciekawych i urokliwych. Bardzo dbaj膮 o to by nie pod膮偶a膰 z klientami jedynie utartymi szlakami a pokaza膰 im dany kraj od najbardziej unikalnej strony, daj膮 poczu膰 jego klimat. Ka偶dy wyjazd jest bardzo dobrze zaplanowany, przemy艣lany i zorganizowany. Motywacj膮 tw贸rc贸w tych wypraw jest ch臋膰 pokazania innym tej cz臋艣ci 艣wiata w taki spos贸b by pozostawi膰 niezatarte wspomnienia i rozbudzi膰 ch臋膰 podr贸偶owania. I to si臋 zdecydowanie udaje!

Agnieszka 27 marca 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl oraz Facebook
Doskona艂a organizacja, zrealizowanie ca艂ego (bardzo bogatego!) planu wycieczki, zapewnienie komfortu i poczucia bezpiecze艅stwa, 艣wietna atmosfera, wr臋cz - "nadopieku艅czo艣膰" ;) czytaj ca艂o艣膰

zalety: Doskona艂a organizacja, zrealizowanie ca艂ego (bardzo bogatego!) planu wycieczki, zapewnienie komfortu i poczucia bezpiecze艅stwa, 艣wietna atmosfera, wr臋cz - "nadopieku艅czo艣膰" ;)

wady: Nie ma ;)

opinia: Wyjazd do Birmy jesieni膮 2019 roku po艂膮czony z cudown膮 praktyk膮 jogi. To kolejna moja wycieczka z Transazj膮 (Goa , Sri Lanka) - kolejna w 100-u% udana :)

Lech S. 25 marca 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl
Okaza艂o si臋, 偶e wytrawny lider potrafi stworzyc program interesuj膮cy i urozmaicony. By艂a to dobra mieszanka aktywno艣ci kulturalnych oraz sportowych. czytaj ca艂o艣膰

zalety: Wycieczka byla dobrze zaplanowana, a plan zostal wykonany. Instrukcje przedwyjazdowe byly pomocne w planowaniu mojego wyjazdu. Krzysztof, lider wycieczki byl nadzwyczaj kompetentny, potrafil trzymac grupe pod kontrola, ale tak, ze nie bylo uczucia, ze jestesmy na obozie wojskowym.

wady: Nieliczne i latwe do wyeliminowania:
- posilek w srodku dnia raczej niepotrzebny, ja wole w tym czasie miec czas do wlasnego wykorzystania, zamiast grupowo udawania sie do restauracji i tam czekania na posilek;
- lider wycieczki ma ciekawy program edukacyjny dla uczestnikow, ale tez tendencje do przynudzania, w czasie gdy uczestnicy glownie zajmuja sie przegladaniem facebooka. Jezyk mowiony jest rozny od jezyka pisanego, wiec sciagniete z internetu informacje, nawet ciekawe, wymagaja przetworzenia na jezyk mowiony i skondensowania;

opinia: Wycieczka objazdowa (Laos - naturalnie) odbyla sie w lutym 2020 r. Zapisalem sie na nia dlatego, ze Laos jest, z krajow Indochin najmniej znany, ma tez najmniej szeroko znanych obiektow rangi swiatowej. Mialem przeczucie,ze wyjezdzajac do Laosu indywidualnie, nie znajde tam wielu rzeczy wartych odwiedzenia. Okazalo sie, ze wytrawny lider potrafi nawet w takiej sytuacji stworzyc program interesujacy i urozmaicony. Byla to dobra mieszanka aktywnosci kulturalnych oraz sportowych. Program byl napiety, dlatego trudno ocenic, czy cos jeszcze daloby sie to niego dodac, ja moze wolalbym nieco wiecej czasu poswiecic na rozpoznanie tego co pozostalo po francuskiej architekturze kolonialnej, ale to niekoniecznie musi ciekawic innych. Mam tu na mysli wejscie na Luk Triumfalny w Vientiane, czy czy odwiedzenie miejsc w okolicach tego miasta.

Aktywnosci takie jak praca przy ryzu, zbiory kawy, barwienie tkanin byly zajmujace, a lokalni ludzie, ktorzy te aktywnosci prowadzili byli fenomenalni. Nie tylko zreszta oni, kierowcy i laotanscy przewodnicy w naszym mikrobusie byli uprzejmi, chetni do pomocy i zyczliwi.

Natomiast opcjonalnej lekcji gotowania po laotansku nie polecam, techniki gotowania nie sa specjalnie tajemnicze, a z powodu braku odpowiednich produktow trudno byloby te przepisy zastosowac poza tamtejszym regionem. Wydaje mi sie, ze zamiast tego wspolna wyprawa na bazar na ktorym sprzedaje sie produkty rolne (w tym dziwne zwierzeta, niekoniecznie jadalne w innych kulturach) bylaby bardziej zajmujaca.

Ja wyprawe do Laosu, w wersji Transazji szczerze polecalbym innym, bo byly to dwa tygodnie dobrze spedzone, umiarkowanie meczace i wspominane mile. Mam wrazenie, ze wycieczka warta byla poniesionych kosztow. Osobom, ktore na taka wyprawe pojada w przyszlosci polecalbym przedluzenie jej (tak jak ja zrobilem) o wypad do polnocnej Tajlandii, Kambodzy albo Wietnamu. Polaczenia samolotowe sa liczne i niedrogie, a hotele tamtejsze zdumiewajaco tanie.

Krzysztof 24 marca 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl
Wiedza prowadz膮cego na temat buddyzmu i religii Wschodu wymyka si臋 prostej klasyfikacji. czytaj ca艂o艣膰

zalety: Dog艂臋bne poznanie kraju lub regionu (na ile to mo偶liwe bez znajomo艣ci jego j臋zyka). Znakomite przygotowanie wyjazdu. Wszystkie informacje geograficzno-turystyczne opracowane przez TransAzj臋, tzn. zawsze aktualne uczestnik otrzymuje przed wyjazdem, co jest niespotykan膮 praktyk膮. Zaanga偶owanie, wiedza i kompetencje prowadz膮cego s膮 niezr贸wnane.

wady: NIE MA. 呕eby nie wygl膮da艂o tak r贸偶owo stara艂em si臋 jakie艣 znale藕膰. No i powtarzam: NIE MA WAD.

opinia: By艂em z TransAzj膮 w Tybecie (2018), Birmie i Nepalu (2019). 艢wietnie przemy艣lane i przygotowane, niepowtarzalne programy. Wyjazd jakby w gronie mi艂ych znajomych (chocia偶 nikogo nie zna艂em). Dob贸r "wsp贸艂lokatora" i przydzielanie pokoi zawsze bezproblemowe. Informacje geograficzno-kulturowe udzielane podczas przejazd贸w, a nawet mo偶na niekiedy powiedzie膰 wyk艂ady niezwykle interesuj膮ce i starannie przygotowane pozwalaj膮 na przyswojenie sporego zasobu wiedzy o zwiedzanym regionie. Wiedza prowadz膮cego na temat buddyzmu i religii Wschodu wymyka si臋 prostej klasyfikacji. Zaanga偶owanie pp. St臋pni贸w powa偶ne podej艣cie do organizacji wyjazd贸w, wywiezienia jak najlepszych wra偶e艅 i poszerzenia znajomo艣ci zwiedzanych kraj贸w przez uczestnik贸w wyjazd贸w zas艂uguj膮 na najwy偶sze uznanie.

Mariola R. 20 marca 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl
Celem by艂o wnikliwe poznanie potencja艂u tego pi臋knego kraju, a nie szybki i kr贸tki przejazd pod膮偶aj膮c dalej do s膮siedniego/s膮siednich kraj贸w. czytaj ca艂o艣膰

zalety: wysoka dba艂o艣膰 o uczestnik贸w wycieczek (bardzo dobry i szczeg贸艂owy przekaz informacji przed i w trakcie wycieczek), ciekawe i niestandardowe programy wycieczek, przewodnik z ogromn膮 wiedz膮 i pasj膮 dzielenia si臋 ni膮 z innymi

wady: mocno zdeptane podeszwy but贸w:)

opinia: Moja przygoda z TransAzj膮 rozpocz臋艂a si臋 sze艣膰 lat temu podr贸偶膮 po Nepalu i Indiach. By艂y to dwa trudne do przebycia kraje (zw艂aszcza Indie), ale maj膮c za przewodnika Krzysztofa mo偶na by艂o w pe艂ni wczu膰 si臋 w atmosfer臋 tych niesamowitych miejsc przy r贸wnoczesnym odczuciu bezpiecze艅stwa, tym bardziej, 偶e by艂a to moja pierwsza podr贸偶 do tak odleg艂ych miejsc na 艣wiecie. Z TransAzj膮 odwiedzi艂am r贸wnie偶 Sri Lank臋, Birm臋, a ostatnio Laos. Programy wszystkich tych wycieczek by艂y bardzo dobrze u艂o偶one, kreatywno艣膰 autora pozwoli艂a uczestnikom poczu膰 satysfakcj臋, 偶e odbyli te podr贸偶e w艂a艣nie z tym biurem podr贸偶y. Patrz膮c przez pryzmat ostatniej podr贸偶y do Laosu trzeba zaznaczy膰, 偶e maj膮c do dyspozycji 16 dni celem by艂o wnikliwe poznanie potencja艂u tego pi臋knego kraju, a nie szybki i kr贸tki przejazd przez ten kraj pod膮偶aj膮c dalej do s膮siedniego/s膮siednich kraj贸w. W programie by艂y obowi膮zkowe miejsca (艣wi膮tynie, muzea, pa艂ace, budowle np. 艁uk Triumfalny), kt贸re nale偶y odwiedzi膰 b臋d膮c w tym kraju, ale mn贸stwo by艂o atrakcji dla 鈥瀌uszy鈥, mo偶na by艂o nasyci膰 wzrok pi臋knymi widokami w naturze (cudowne wodospady, tajemnicze jaskinie, niesamowite g贸ry, a przede wszystkim potencja艂 w rzece Mekong, wok贸艂 kt贸rej toczy si臋 偶ycie Laota艅czyk贸w). Ponadto du偶o by艂o te偶 innych aktywno艣ci, np. uprawa ry偶u, zbi贸r i wypra偶anie kawy, farbowanie bawe艂ny, gotowanie. Uczestnicy wykonywali te czynno艣ci osobi艣cie, maj膮c przy tym du偶膮 frajd臋. Przejmuj膮ce by艂o uczestniczenie w ceremonii ofiarowania ja艂mu偶ny mnichom, bior膮c aktywny udzia艂 w tej ceremonii poprzez osobiste obdarowywanie ry偶em id膮cych boso mnich贸w. By艂o te偶 du偶o zabawy na kajakach, pontonach, rowerach. Ciekawym punktem programu by艂a piesza w臋dr贸wka korytem w g贸r臋 rzeki, a tak偶e wspinaczka na szczyt g贸ry, by zobaczy膰 pi臋kn膮 panoram臋 tamtejszej niesamowitej krainy i zach贸d s艂o艅ca. Podsumowuj膮c mog臋 stwierdzi膰, 偶e wyjazdy z biurem TransAzja s膮 bardzo ciekawe, urozmaicone i z przyjemno艣ci膮 je polecam.

Agnieszka R. 19 marca 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl
Ta niezwyk艂a, intensywna i pe艂na niesamowitych miejsc wyprawa, by艂a moim pierwszym spotkaniem z Azj膮 i dzi臋ki Wam, za艂apa艂am bakcyla...przepad艂am... i ci膮gle planuje kolejne czytaj ca艂o艣膰

zalety: bardzo przemy艣lany i bogaty program, organizacja na najwy偶szym poziomie, bezpiecze艅stwo, fantastyczne hotele, wyb贸r miejsc na posi艂ek od super restauracji po domowy posi艂ek i wszystko pyszne, - gigantyczna wiedza Krzysztofa, 艣wietnie przekazywana

wady: uzale偶niaj膮ce

Birma w wydaniu Trans Azji? Ta niezwyk艂a, intensywna i pe艂na niesamowitych miejsc wyprawa, by艂a moim pierwszym spotkaniem z Azj膮 (luty/marzec 2019) i dzi臋ki Wam (Agnieszko i Krzysztofie), za艂apa艂am bakcyla...przepad艂am... i ci膮gle planuje kolejne :) Fantastyczna podr贸偶, przemy艣lany pod ka偶dym wzgl臋dem, realizowany zgodnie z planem, przebogaty program, poczucie bezpiecze艅stwa - 100%, a jednocze艣nie niespodzianki i przygody na ka偶dym kroku. Bardzo ciekawa narracja Krzysztofa (Twoja wiedza imponuje), cudowni lokalni przewodnicy i wspaniali birma艅czycy... Rekomenduj臋 Birm臋 z Trans Azj膮 ka偶demu, kto nie lubi sp臋dza膰 wakacji na basenowym le偶aku. Ale czas relaxu po zwiedzaniu tych cudownych miejsc, w uroczych miejsc贸wkach po drodze, czy wypoczynek na pla偶y, umo偶liwiaj膮cy na nowo prze偶ywanie wra偶e艅 dnia - bezcenne!

Agnieszka R. 19 marca 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl
Ta niezwyk艂a, intensywna i pe艂na niesamowitych miejsc wyprawa, by艂a moim pierwszym spotkaniem z Azj膮 i dzi臋ki Wam, za艂apa艂am bakcyla...przepad艂am... i ci膮gle planuje kolejne czytaj ca艂o艣膰

zalety: bardzo przemy艣lany i bogaty program, organizacja na najwy偶szym poziomie, bezpiecze艅stwo, fantastyczne hotele, wyb贸r miejsc na posi艂ek od super restauracji po domowy posi艂ek i wszystko pyszne, - gigantyczna wiedza Krzysztofa, 艣wietnie przekazywana

wady: uzale偶niaj膮ce

Birma w wydaniu Trans Azji? Ta niezwyk艂a, intensywna i pe艂na niesamowitych miejsc wyprawa, by艂a moim pierwszym spotkaniem z Azj膮 (luty/marzec 2019) i dzi臋ki Wam (Agnieszko i Krzysztofie), za艂apa艂am bakcyla...przepad艂am... i ci膮gle planuje kolejne :) Fantastyczna podr贸偶, przemy艣lany pod ka偶dym wzgl臋dem, realizowany zgodnie z planem, przebogaty program, poczucie bezpiecze艅stwa - 100%, a jednocze艣nie niespodzianki i przygody na ka偶dym kroku. Bardzo ciekawa narracja Krzysztofa (Twoja wiedza imponuje), cudowni lokalni przewodnicy i wspaniali birma艅czycy... Rekomenduj臋 Birm臋 z Trans Azj膮 ka偶demu, kto nie lubi sp臋dza膰 wakacji na basenowym le偶aku. Ale czas relaxu po zwiedzaniu tych cudownych miejsc, w uroczych miejsc贸wkach po drodze, czy wypoczynek na pla偶y, umo偶liwiaj膮cy na nowo prze偶ywanie wra偶e艅 dnia - bezcenne!

Aga R. 19 marca 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl
Z zapieraj膮cego dech w piersiach pi臋kna Laosu mogli艣my czerpa膰 gar艣ciami, do艣wiadczaj膮c i pr贸buj膮c wszystkiego, z fenomenaln膮 nawigacj膮 i narracj膮 TransAzji. czytaj ca艂o艣膰

zalety: bardzo bogaty i przemy艣lany program, 艣wietna organizacja, wygoda i bezpiecze艅stwo w podr贸偶y, ogromna wiedza i zaanga偶owanie przewodnik贸w

wady: du偶e prawdopodobie艅stwo uzale偶nienia si臋

opinia: Laos-luty2020 - to moja kolejna wyprawa do Azji z Trans Azj膮. To w艂a艣ciwi ludzie na w艂a艣ciwym miejscu. Mimo, 偶e po wyje藕dzie do Birmy, wiedzia艂am czego si臋 spodziewa膰 (przemy艣lanego programu, czasu wype艂nionego niesamowitymi prze偶yciami, fascynuj膮cych opowie艣ci Krzysztofa, poczucia bezpiecze艅stwa i zaopiekowania, 艣wietnych miejsc贸wek hotelowych i 艣wietnego jedzenia) - kolejne zaskoczenie! Z zapieraj膮cego dech w piersiach pi臋kna Laosu mogli艣my czerpa膰 gar艣ciami, do艣wiadczaj膮c i pr贸buj膮c wszystkiego, z fenomenaln膮 nawigacj膮 i narracj膮 TransAzji.

Spokojny wiecz贸r w kolonialnym miasteczku, poranna uprawa ry偶u, procesja mnich贸w podczas ceremonii w pe艂ni ksi臋偶yca, w臋dr贸wka wodospadem w jungli, szalony przejazd tyrolkami nad urwiskami, wodospadami, wsr贸d koron drzew, sp艂yw kajakiem w poszukiwaniu delfin贸w w krainie 4000 wysp, delektowanie si臋 do woli pi臋knem krajobraz贸w - naturalnie! Polecam ka偶demu, kto lubi aktywnie sp臋dza膰 czas w艣r贸d nieska偶onej przyrody.

Ps. Krzysztof jest uzale偶niony od aparatu fotograficznego - dziwnym zbiegiem okoliczno艣ci zawsze mieli艣my najlepsze 艣wiat艂o:) Polecam galerie zdj臋膰!

Ania 18 marca 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl
Cz艂owiek nie czuje 偶e wyje偶d偶a z biurem podr贸偶y, lecz ma wra偶enie 偶e jest na indywidualnie zorganizowanym wyje藕dzie ze znajomymi czytaj ca艂o艣膰

zalety: perfekcyjne przygotowanie wyjazdu, wszystkie informacje uczestnik otrzymuje przed wyjazdem, wie na czym stoi i czego si臋 spodziewa膰, wiedza i kompetencje prowadz膮cego

wady: NIE MA WAD!!!

opinia: By艂am z Transazj膮 w Chinach, Indiach, Nepalu, na Sri Lance, w Birmie i Laosie. Wyjazdy niesamowite. Perfekcyjnie przygotowane, bardzo ciekawe niepowtarzalne programy, cz艂owiek nie czuje 偶e wyje偶d偶a z biurem podr贸偶y, lecz ma wra偶enie 偶e jest na indywidualnie zorganizowanym wyje藕dzie ze znajomymi. Zawsze jest bezpiecznie. Mam nadziej臋 偶e jeszcze gdzie艣 razem wyruszymy.

Alicja 17 marca 2020 藕r贸d艂o: Facebook oraz bozo.pl
Krzysiek i Aga tworz膮 razem co艣 wspania艂ego, pozna艂am zupe艂nie inn膮, zdecydowanie bardziej przyjemn膮, definicj臋 biura podr贸偶y. czytaj ca艂o艣膰

zalety: porady przedwyjazdowe, kontakt z uczestnikami przed wyjazdem, w jego trakcie oraz po powrocie, ciekawe opowie艣ci Krzysztofa, jasna organizacja dnia przedstawiana ka偶dego poranka, elastyczno艣膰 i dopasowywanie na bie偶膮co planu wycieczki w razie dzia艂ania "si艂y wy偶szej"

wady: po powrocie cz艂owiek t臋skni za atmosfer膮 ludzi i miejsca...

Na wyjazd do Omanu nam贸wi艂a mnie moja mama. Zach臋cona opisem wyprawy na stronie Krzysztofa i Agnieszki nawi膮za艂am kontakt z TransAzj膮 zapisuj膮c nas na list臋 ch臋tnych. Bardzo d艂ugo nie by艂o wiadomo czy wyjazd b臋dzie m贸g艂 si臋 odby膰, w przypadku tej wyprawy liczba os贸b jest bardzo istotna, a kolejni ch臋tni nie byli pewni czy uda im si臋 jecha膰. Krzysiek by艂 jednak bardzo nastawiony na powr贸t do Omanu i ostatecznie, dzi臋ki jego staraniom, wyjazd doszed艂 do skutku. Jeszcze przed wyjazdem ka偶dy z uczestnik贸w sukcesywnie dostawa艂 wiadomo艣ci z najwa偶niejszymi informacjami i radami jak przygotowa膰 si臋 do wyprawy. Krzysiek i Agnieszka zawsze s艂u偶yli rad膮 i rozwiewali w膮tpliwo艣ci. :) Dzi臋ki temu przed wyjazdem, w jego trakcie, a p贸藕niej nawet po powrocie czu艂am si臋 zaopiekowana i dobrze poinformowana.

Sam wyjazd by艂 bardzo intensywny, plan dnia zwykle by艂 do艣膰 obfity, jednocze艣nie by艂o czu膰, 偶e jest dobrze przemy艣lany i wypr贸bowany wcze艣niej. Ca艂y wyjazd mimo warunk贸w polowych by艂 do艣膰 komfortowy. Przyzwyczajona do campingowo-偶eglarskich warunk贸w (namiot贸w, kuchenek gazowych, biegania z 艂opatk膮 itd.) odnalaz艂am si臋 w naszym obozowym 艣wiecie do艣膰 szybko. Krzysiek bardzo sprawnie uwzgl臋dnia艂 w planie dnia bie偶膮ce potrzeby uczestnik贸w, ze spokojem reagowa艂 na nasze pomys艂y, a ca艂y zesp贸艂 aktywnie komunikowa艂 si臋 gdy nale偶a艂o grupowo podj膮膰 decyzj臋.

Po powrocie z Omanu dostali艣my podsumowanie naszej trasy (odwiedzone miasta, przebyte kilometry). Opowiadaj膮c o wyje藕dzie swoim znajomym by艂o mi smutno w 艣rodku, 偶e musz臋 opowiada膰 w czasie przesz艂ym, t臋skni艂am za miejscem, ale te偶 atmosfer膮, kt贸r膮 tworzyli艣my jako zesp贸艂 - na wyje藕dzie wszyscy byli艣my jak r贸wny z r贸wnym (mimo rozstrza艂u wiekowego - wydaje mi si臋, 偶e na wyje藕dzie by艂y 3 pokolenia), a przez Oman prowadzi艂 nas dobry znajomy, a nie "taki pan w okularach z tego ma艂ego biura podr贸偶y".

Krzysiek i Aga tworz膮 razem co艣 wspania艂ego, pozna艂am zupe艂nie inn膮, zdecydowanie bardziej przyjemn膮, definicj臋 biura podr贸偶y. Dla mnie ten wyjazd mia艂 prawie wszystkie plusy wyjazd贸w organizowanych na w艂asn膮 r臋k臋, pozbywa艂 si臋 minus贸w organizacji wyjazdu samemu (np. organizacja lot贸w, wypo偶yczenie auta, odnalezienie si臋 w obcej przestrzeni) i by艂 wzbogacony ogromn膮 wiedz膮 Krzy艣ka o Omanie, jego kulturze i pi臋knych zakamarkach. Nigdy w 偶yciu tyle razy w ci膮gu dnia nie zachwyca艂am si臋 kamieniem, wod膮 czy piachem. ;) Wiem, 偶e wielu z tych miejsc nie zobaczy艂abym jad膮c na wycieczk臋 z du偶ym biurem podr贸偶y, do hotelu.

Polecam z ca艂ego serca!

Uczestniczka 13 marca 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl
My艣l臋, 偶e s膮 to wycieczki mog膮ce sprosta膰 naj艣mielszym oczekiwaniom i wysokim wymaganiom. Moje oczekiwania Laos stanowczo przer贸s艂. Polecam bez wahania. czytaj ca艂o艣膰

zalety: Perfekcyjne przygotowanie pod ka偶dym wzgl臋dem (wa偶ne miejsca, atrakcje, hotele, transport, przygotowanie merytoryczne).

wady: 呕al wraca膰 :)

opinia: To by艂 m贸j pierwszy wyjazd z TransAzj膮 i z pewno艣ci膮 nie ostatni. By艂o kilka "sta艂ych klient贸w" i podobno wszystkie wycieczki s膮 fantastyczne. Oceni臋 tylko Laos, bo tam by艂am. Ogromna wiedza Krzysztofa o kraju. Ewidentny pasjonat podr贸偶y. Potrafi艂 odpowiedzie膰 na najdziwniejsze pytania. Egzotyka - pi臋kna przyroda, bardzo mili Laota艅czycy, wspania艂e i klimatyczne hotele, smaczne posi艂ki. Fajnie dobrane atrakcje, nie by艂o gonitwy ale na nud臋 te偶 nie by艂o czasu. Atrakcje to zar贸wno rzeczy wa偶ne kt贸re nale偶y pozna膰 i zobaczy膰 ale i wiele zabawy (spacery, rowery, kajaki, pontony, plantacje itp, itd.) no i wieczorne pogaduchy przy kolacji :) Wspania艂a przyjacielska atmosfera.

My艣l臋, 偶e s膮 to wycieczki mog膮ce sprosta膰 naj艣mielszym oczekiwaniom i wysokim wymaganiom. Moje oczekiwania Laos stanowczo przer贸s艂. Polecam bez wahania.

Marta 5 marca 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl
Laos pi臋kny, taki pierwotny: d偶ungla, wioseczki nad rzekami, g贸ry. I z cudownymi mieszka艅cami 鈥 serdecznymi, a dumnymi. czytaj ca艂o艣膰

zalety: pasja podr贸偶nicza Krzysztofa i Agnieszki, ich zaanga偶owanie, perfekcyjne przygotowanie wyjazd贸w, odpowiedzialno艣膰, bezpiecze艅stwo, ciep艂a atmosfera

wady: brak

opinia: Laos pi臋kny, taki pierwotny: d偶ungla, wioseczki nad rzekami, g贸ry. I z cudownymi mieszka艅cami 鈥 serdecznymi, a dumnymi. Bardzo wart zobaczenia, a i poznania jego strasznej historii, to potem zmienia widzenie 艣wiata, przywraca rzeczom wa偶nym i wa偶nym mniej w艂a艣ciwe proporcje . Transazja jak zwykle spisa艂a si臋 na sz贸stk臋 z plusem. Objecha艂am ju偶 z Transazj膮 艂adny kawa艂ek Azji (Indie, Nepal, Chiny, Sri Lanka, Oman, Birma, teraz Laos) i zawsze jest super. Krzysztof i Agnieszka to prawdziwi podr贸偶nicy, pasjonaci, kt贸rzy chc膮 uczestnikom ich wyjazd贸w jak najwi臋cej przekaza膰, pokaza膰 kraje od podszewki, z r贸偶nych stron. S膮 maksymalnie zaanga偶owani i w kompozycj臋 trasy tak, aby by艂a jak najciekawsza i w zadbanie o fajn膮 atmosfer臋 w艣r贸d uczestnik贸w. Gor膮co polecam!

Arleta 4 marca 2020 藕r贸d艂o: bozo.pl
Transazja spe艂nia oczekiwania wszystkich. Laos stycze艅 2020 spe艂ni艂 oczekiwania wszystkich. czytaj ca艂o艣膰

zalety: Kompetencja, wiedza, do艣wiadczenie, zaanga偶owanie, rozmaito艣膰 ofert, bezpiecze艅stwo, rado艣膰 z dzia艂alno艣ci jak膮 prowadz膮, odpowiedzialno艣膰

wady: Te wyjazdy NIE MAJ膭 WAD !!!

opinia: Ka偶dy z nas jest inny i oczekuje czego艣 innego od wyjaz贸w grupowych. Transazja spe艂nia oczekiwania wszystkich. Laos stycze艅 2020 spe艂ni艂 oczekiwania wszystkich. B臋d膮c uczestnikiem kilku wyjazd贸w do Azji (Bali, Birma, SriLanka, Laos) nigdy nie zawiod艂am si臋 zar贸wno na cz臋艣ci poznawczej, rozrywkowej jak i wypoczynkowej) Nade wszystko wa偶ne jest dla mnie bezpiecze艅stwo i zaufanie. W tej kwestii gwarantuj膮 pe艂n膮 satysfakcj臋. Dba艂o艣膰 zaopiekowanie na najwy偶szym poziomie. Ka偶dy uczestnik jest najwa偶niejszy.



TRANSAZJA Krzysztof St臋pie艅
Kubusia Puchatka 8/34, 05-800 Pruszk贸w,
NIP 534-206-00-25, REGON 366981342,
email: biuro@transazja.pl